Przyjęcia świąteczne

WIGILIE:

• uszka z grzybami
• pierogi z kapustą i grzybami
• krokiety z kapustą i grzybami
• barszcz czerwony czysty
• kapusta z grochem
• kapusta z grzybami
• karp smażony
• ryba po grecku
• śledzie z cebulką w oleju/w śmietanie
• śledzie zielone opiekane
• kutia/makówki/pierniczki
• rulony śledziowe z dymką i sosem miodowo-musztardowym
• sałatka jarzynowa
• pieczywo mix
• Barszcz czerwony czysty/z uszkami
• Pasztet świąteczny
• Ciasto domowe
• Mięsa, doskonałe do podania na gorąco i na zimno!

  • schab faszerowany śliwką/suszonymi pomidorami
  • pieczony karczek, marynowany z czosnkiem i ziołami
  • rolada z piersi indyka nadziewana mięsem lub szpinakiem, gotowana lub pieczona
  • pasztet pieczony
  • szynka pieczona

 

PRZYJĘCIA WIELKANOCNE:

• Barszcz biały na swojskim zakwasie
• żur wielkanocny z tartym chrzanem i jajkiem
• Jajka faszerowane pieczarkami/łososiem/avocado/tuńczykiem
• Babka wielkanocna domowa
• pieczona biała kiełbasa własnego wyrobu
• Pasztet z grzybami
• Pasztet z podrobami
• Pasztet wieprzowy grubo mielony
• Sałatka wielkanocna z kurczakiem, tartym chrzanem i szczypiorkiem
• Sałatka tradycyjna jarzynowa
• śledź w śmietanie
• śledź z cebulką, jajkiem i zielonym groszkiem
• rulony śledziowe z dymką i sosem miodowo-musztardowym
• śledź pod pierzynką
• sałatka wiosenna z sosem winegret
• pieczywo mix
• indyk pieczony faszerowany warzywami
• Oferta mięs pieczonych. Mięsa, doskonałe do podania na gorąco i na zimno!

  • schab faszerowany śliwką/suszonymi pomidorami
  • pieczeń rzymska faszerowana jajkiem i porą
  • pieczony karczek, marynowany z czosnkiem i ziołami
  • rolada z piersi indyka nadziewana mięsem lub szpinakiem, gotowana lub pieczona
  • pasztet pieczony
  • szynka pieczona